Nyt finværet på en av våre mange UTESERVERINGER

Sol og varme må nytes ute!

Vi har laget en oversikt over noen av de mange uteserveringene vi har i Bodø Sentrum. 

På torget finner du Brødrene Berbusmel. Brødrene Lars og Ola Berbusmel, en baker og en kokk. Bakeriet er et naturlig møtested for en kopp kaffe, lunsjmøter eller et sted å gå for å kjøpe det lille ekstra til helgen. De har fokus på moderne håndverk, kvalitet og lokale råvarer. De baker brød med få ingredienser og god hevetid. Hos dem finner du også et rikt utvalg av delikatesser for salg, alt fra spekemat, gode oster, oljer, eddiker og ferskt kjøtt.

Like ved, også på torget, finner du Lyst På. De tilbyr mat- og drikkeopplevelser i alle former. I deres uformelle restaurant tilbyr de lunsj på dagtid og en spennende kveldmeny laget med ferske råvarer, samt et variert og spennende vinkart.

Bodøs nye bydel Ramsalt er et vakkert tilskudd til byen med uteservering langs havkanten. Delicatessen Bodø ligger blant annet der med idyllisk beliggenhet rett ved vannkanten. Her er det sol nesten hele dagen om sommeren, og uteserveringen har plass til rundt 30 personer på både små og store bord. Av alle Delicatessen sine uteserveringer, må dette være den mest spektakulære mener de selv – her kan du nemlig nyte et tapasmåltid i midnattssolen, rett ved sjøen.

Deres nærmeste nabo er Quality Hotel Ramsalt. Restaurantkonseptet deres Brasserie X kombinerer franske brasserietradisjoner med nordisk kvalitetsmat, med en matfilosofi som bygger på gode, ukompliserte og smaksrike måltider laget fra bunnen av. Med en sesongbasert meny gir kokkene deg en matopplevelse som både smaker godt og gjør for kroppen. Det slår aldri feil med franske retter med en nordisk touch. Spesielt når råvarene er kortreiste og blir servert i en varm og genuin bistro som Brasserie X.

I samme bygg som Clarion Collection® Hotel Grand, like ved Glasshuset finner du Peppes Pizza. Peppes er den største pizzarestaurant-kjeden i Skandinavia med over 1 800 ansatte. Uformell atmosfære, hyggelige omgivelser og en amerikansk pizzameny er grunnsteiner hos Peppes. I tillegg til den klassiske pizzalinjen Classic Chicago, tilbyr de også den spennende serien Freestyle California, med spennende toppinger på en tynn bunn.

I gågaten like ved finner du Bodø Bakeri avd. Storgata. De er et nisjebakeri med høy baker- og konditorfaglig kompetanse som satser på å levere de beste og ferskeste baker- og konditorvarer av høyeste kvalitet.

I 2.etg med utsikt ut over gågaten finner du Bjørk. Deres meny er stor og variert, tilpasset både lunsj-, middags- og kveldsgjester. Rettene er nøye sammensatt, og består i stor grad av gode, lokale råvarer. Mye av maten lages i vedfyrte ovn, eller i Josper-grill. Dette er en lukket ovn, hvor maten blir kullgrillet på svært høy varme, opp til 400-500 grader. Metoden gir en særegen og typeriktig grillsmak, og ikke minst – det gjør maten svært saftig.

I Dronningensgate 30 er den førsteklasses spesialkaffe-baren Maloca Coffee & Food. Der er alt plantebasert. De serverer vegansk, lunsj, kaker, middag og kald drikke.

Ved sentrumsterminalen i Bodø i Sjøgata ønsker En Kopp deg velkommen. Her kan du kose deg med deilig mat mens du venter på bussen, båten eller kanskje konserten.

På andre siden av Stormen Konserthus, i gågate finner du Larsen Mat og Vinbar. Den spanskinspirerte menyen består av smakfulle småretter som passer for alle anledninger. De har også et spennende vinkart med stort utvalg og mange typer på glass. Restauranten ligger på gateplan, sentralt plassert med Stormen konserthus som nærmeste nabo. Her er det ingen hvite duker på bordene, og du kan fint sitte i baren mens du spiser. Skal du ut med kollegaer, venner eller din kjære er Larsen det naturlige valget.

På Hundholmen Plass er det to-etasjede brygghuset Hundholmen Brygghus. I andre etasje her finner du en lun uteservering. Om du er sulten, tørst, eller kanskje begge deler, er du velkommen. Om du kommer i dress eller jeans, det bryr de seg heller ikke om. Menyen skiftes relativt ofte, og har et stort innslag av lokale råvarer. Du vil finne klassisk pub mat, norsk tradisjonsmat og internasjonale retter. Nyt!