Monica håper på strålende sommervær i år, og masse besøk fra barnefamilier og andre besøkende som måtte ønske å lære litt om havbruksnæringen

Hils på Monica Nilsen, daglig leder på Salmon Center AS. Hun har vært på Salmon Center siden de åpnet dørene 26.mai 2014.

Salmon Center Bodø er et visningssenter for laks. Her kan du lære om en av Norges viktigste næringer, havbruksnæringen, med fokus på lakseoppdrett. De kan blant annet tilby guidet rundtur for grupper fra «rogn til bord», interaktive informasjons-skjermer, samt «living wall» og «living floor». De har beliggenhet i Sjøgata 21, med inngang ned mot havet ved nedre torg (baksiden av thai-restauranten). – For Salmon Center er det alfa omega å ligge i sentrum, sier Monica. Her ligger de nemlig lett tilgjengelig for besøkende fra Hurtigruten, cruiseskip, turister og andre som måtte ønske å besøke dem. Mange skoleklasser tar turen innom det lærerike senteret, noe som gjør sentrale beliggenheten fin siden mange kombinerer dette med f.eks et besøk på biblioteket. De arrangerer også ofte Åpen Dag, eller sesongbasert verksted både til lands og til vanns – gjerne i samarbeid med andre sentrumsaktører.

– Jeg trives godt i jobben min fordi det er en variert hverdag hvor jeg møter masse spennende og hyggelige mennesker fra hele verden, også har jeg de beste «kollegaene» som er med på å gjøre hver dag til en fest, smiler Monica.

Vi spør henne hva hun har savnet mest nå i den rare tiden vi har vært gjennom med hjemmekontor og Covid-19. – Er det lov til å si at jeg har kjedet meg? Jeg er jo utrolig glad i å prate med folk, så jeg må nok si at alle besøkende på senteret har vært et savn. Vi har benyttet tiden godt da. Vi har pusset opp, og vi har fått på plass flere kule effekter, og mer blir det, svarer hun.

Bodø Sentrum har vært innom, og anbefaler alle turen innom for å se, det er et utrolig kult og lærerikt visningssenter.

Hva er dine forventninger til sommeren da lurer vi? – For det første så forventer jeg at det blir strålende vær. Det mener jeg vi har fortjent! (Vi er hjertens enig). Jeg tror også at det kommer til å bli veldig mye besøk i sommer, og da tror jeg først og fremst at det blir norske barnefamilier og andre besøkende som måtte ønske å lære litt om havbruksnæringen. Hvis du spør meg om hva jeg spår for 2021, så blir det mye nordmenn da også. Men selvfølgelig;- jeg håper jo selvsagt på masse besøk fra hele verden. Alle er velkommen!

I fjor hadde de faktisk et stort verdenskart hengende på Salmon Center hvor de besøkende kunne markere hvor de kom fra, og det viste seg at mesteparten stortsett kom fra Europa, Asia og USA, men også overraskende mange fra Afrika, Australia, New-Zealand, og fra steder i verden hvor man faktisk ikke tenker at det bor folk. Monica forteller engasjert hvor kult der er å se at folk fra hele verden finner det interessant å komme til Bodø. Det blir man stolt Bodø-væring av!

Som ganske mange andre nordmenn er sommerplanene til Monica og familien en tur nordover mot Troms og Finnmark. Hun innrømmer faktisk at hun aldri i sine 41 år har vært nord for Lofoten. – Blir det derimot bare regn og ruskevær, så går turen sørover.

Monica nevner, ikke så overraskende, Bofisk som sin favorittbutikk i Bodø Sentrum. Der får man tak i den beste middagsmaten: – Fisk! I dag hadde vi nydelig uerfilet som smakte fortreffelig. I tillegg er Elin og de andre jentene alltid blid og hyggelig, og servicen er upåklagelig.

Noen favorittrestaurant har hun imidlertid ikke, men sier at hun veldig ofte ender opp på Bjørk eller på steder der de selger sushi.

Vi takker for praten, og håper også på strålende sommervær med mye besøk både på Salmon Center og i byen generelt.