K U L T U R N A T T @Bodø Domkirke

Velkommen til Bodø Domkirke på K U L T U R N A T T <3

1730-1750, Ensemble Ylajali
1815-1835, Orgelkonsert med George Chittenden
1900-1920, Kalle Urheim
1945-2005, Ensemble Ylajali
2030-2050, Orgelkonsert med George Chittenden
2115-2135, Kalle Urheim
2200-2220, Ensemble Ylajali
2245-2300, Orgelkonsert med George Chittenden

Ensemble Ylajali, Intersession in Late October. “How hard the year dies: no frost yet
On drifts of yellow sand Midas reclines”

Under Kulturnatt i Bodø 2021 tilbyr Ensemble Ylajali en vokalopplevelse i Bodø Domkirke. Vi presenterer nyere a-capella musikk med utganspunkt i både norsk, engelsk og latinsk tradisjon. Det blir norsk vuggesang, gammel britisk naturmystikk og klassisk kirketekst, satt sammen som en tolkning av høstens vemodig-vakre stemning.

Ensemble Ylajali ble startet av sangerne selv i 2008 og har som målsetning «å formidle vokalmusikk på høyt nivå til så mange mennesker som mulig». Ensemblet består i dag av 18sangere og ledes av dirigent og kunstnerisk leder Timothy Ferguson.

George Chittenden er nyoppnevnt som Domkantor i Bodø Domkirke, hvor han tiltrådte i stillingen i september 2021. I forbindelse med stillingen deltar han både som organist, og som dirigent for Domkoret og Ungdomskoret.

Før George, som har svensk legitimasjon, flyttet til Norge, var han organist og korleder i Mariakirken i Helsingborg – kirken der Diderik Buxtehude var organist på 1600-tallet.

Før han flyttet til Skandinavia, har George vært aktiv i flere andre land rundt om i verden: mellom 2011 og 2016 var han katedralorganist i Dunedin, New Zealand og dirigent for kirkens fire kor. Han har også vært Artist-in-Residence ved Hartford Cathedral, CT, USA og Assistant Cathedral Organist i Aberdeen, Skottland. I tillegg har George vært dirigent for Southern Youth Choir, New Zealand og Renaissance -konsortiekoret Vox Patris, samt flere andre ensembler.

George er svært ettertraktet som konsertorganist og turnerer ofte i utlandet.

Kalle Urheim med røtter i Hamarøy har en særegen og varm, dyp vokal som drar tankene til Leonard Cohen. Han skaper han et stemningsfyllt lydbilde med sakrale toner og fengende rytmer, iblandet elementer fra rock, jazz, pop, edm og joik, med lulesamiske tekster.

Albumet hans «Ruodjo» fikk terningkast 6 i Avisa Nordland. I fjor staket han ut en ny musikalsk kurs med EP-en «Luksa / Eastbound». I sommer spilte han på den internasjonale urfolksfestivalen Riddu og han kommer for å opptre under Kulturnatta.

Foto: Riddu Riddu/Ørjan M. Bertelsen