Havet i Sentrum 13-14.mars

Som navnet tilsier skal fokuset være på havet denne helgen i sentrum. Fisk og sjømat inneholder en unik kombinasjon av de ulike næringsstoffer som kroppen trenger. Dette ønsker vi å ha fokus på denne helgen.

Den blå helgen har et innholdsrikt program for store og små med blant annet:

Mathall på torget
Streetfood med noen spennende og noen tradisjonelle smaker fra havet får du servert i mat-teltet vårt på torget denne helgen Dyktige kokker fra: – Heges Matopplevelser – Brødrene Berbusmel – Tur Kafé & Bar – Samvirkelaget – Lovundkokken – Lyst På – Ohma Ønsker deg velkommen fredag og lørdag 12:00-23:00.

Gratis aktiviteter
Morsomme aktiviteter for barn og unge i flere av byens butikker.

Havets Festbord
På Thon Hotel Nordlys fredag 13.mars kl 19.00. Reserver bord på nordlys.restsjef@olavthon.no.

Zipline
Villhjerte Safety AS har gratis zipline gjennom Glasshuset (!) for alle barn lørdag 14.mars kl 11.00-16.00. Så vidt oss bekjent har dette aldri vært gjort i Glasshuset før – be there!

Bruskasseklatring
Har du lyst å utfordre høydeskrekken din anbefaler vi å ta turen til Glasshuset lørdag 14.mars mellom 11.00-16.o0, da har Villhjerte Safety AS gratis bruskasseklatring for alle barn.

Finding Nemo
Kom til sentrum og bli med i jakten på Nemo! Fredag og lørdag har flere av byens butikker gjemt en (eller to) Nemo’er inne i butikken sin. Fine premier til de heldige som finner den søte Disney-fisken!

Uvanlige fisker
Lørdag 14.mars har Bofisk og Salmon Center med flere fått hjelp av sine venner på havet til å samle spennende og uvanlige fisker som de viser deg i Glasshuset. Dette kan bli helgens beste selfie!

Marint påskeverksted
Påsken nærmer seg! Salmon Center åpner dørene til sine flotte lokaler i Sjøgata og inviterer deg til marint påskeverksted. Hyggelig familieaktivitet!

Kunstutstilling fra Bodøskolene
Fisk er sunt året rundt! Bodø Sentrum har et nært samarbeid med Bodø Kommune og de kommunale skolene. I anledning den blå helgen Havet i Sentrum har småtrinnene på Bodøskolene laget kunst inspirert av havet. Disse kan du se i mathallen på torget. I tillegg kan dere se «sildestimene» i Glasshuset som er produsert av barn fra forskjellige skoler og laget hos Re Innovasjon (tidligere Kreativt gjenbrukssenter i Salten).

Sjømatfristelser
I Bodø Sentrum har vi noe andre byer med samme innbyggerantall ikke kan skryte av. Nemlig et meget rikt utvalg av kvalitets restauranter. Disse har fokus på sjømat hele denne uken, og har laget en helt egen meny med sjømatfristelser du bør sjekke ut.

Dette er et arrangement nytt av året som vi håper blir tradisjon. 

PS: Sentrum blir akkurat så levende som det DU gjør det til – håper vi ses <3  #brukbyendin