Generasjonsfestivalen

Lørdag, 28.september skjer det spennende ting i Bodø sentrum for hele familien. Da åpnes nemlig dørene på Folkets Hus Bodø og Tusenhjemmet Kultur- og Kunnskapssenter, for folk i alle aldre. Generasjonsfestivalen er av og for alle aldre (0-100 år). Ta med oldemor, bestefar, barnebarnet, ungdommen eller foreldrene dine og bli med på denne morsomme dagen! Arrangementet er rusfritt og familievennlig.

En felles innsats
«Vi så muligheten til å gjøre noe felles, siden Tusenhjemmet Kultur- og Kunnskapssenter og Folkets Hus Bodø ligger rett ovenfor hverandre», sier Cecilie Haugseth, som til daglig jobber som kultur- og frivillighetskoordinator på Tusenhjemmet Kultur- og Kunnskapssenter,. «Dette arrangementet skaper en arena hvor generasjoner kan møtes og få gode opplevelser sammen», tilføyer Christine Ilstad, som er vara til styret på Folkets Hus Bodø.

Musikk for alle aldre
«Det blir fem konserter på Folkets Hus Bodø, som forøvrig nylig har oppgradert scenen med splitter nytt lyd og lysutstyr», sier Christine Ilstad, en av initativtakerne til festivalen. «Gaffer Systems står for lyd og lys-opplegget», «så her er det bare å glede seg til musikk både for store og små», fortsetter hun. «Bandene som spiller på Folkets Hus er Bodø-bandene Bella Umbrella band, Vembre, Smash Wavet, Hobbel og Innestæmme. Vi minner også om at alle arrangement denne dagen har fri aldersgrense, så dette er for hele familien, også ungdommen», avslutter hun.  «På Tusenhjemmet blir det også konserter. Vi kan blant annet friste med allsang for hele familien med Tina & Stein, og Jazzin’ Pot med den kjente Bodøartisten England Brooks», tilføyer Cecilie.

Ta med barnebarna, foreldre eller ungdommen
Aktiviteter og opplevelser denne dagen er rettet mot alle aldre, så her vil både oldemor, ungdommen eller barnebarnet finne felles og spennende aktiviteter å oppleve. I tillegg til konserter blir det blant annet eventyrstund, dans, slipsknutekurs, malekurs, yoga, treskjæring, revy, bamsesykehus, ballongmann og fletting. I tillegg blir det morsomme konkurranser og salg av fristende mat og drikke, som vaffelbuffét, is og møsbrømlefse.

Skal være for alle
«Det beste med denne hyggelige festivalen, er at vi ønsker at alle skal ha lik mulighet til å være med. Derfor har vi valgt å ha en lav pris på festivalbilletter, slik at flest mulig skal kunne delta. Dagspass koster så lite som 50,- per voksen og 25,- per barn/ungdom og pensjonist. Det er selvsagt gratis for ledsagere. Billetter får man kjøpt på nettsiden: www.generasjonsfestivalen.comeller i døra, avslutter Cecilie Haugseth.