– Folkene, kundene og butikkene gjør det lett å trives i sentrum, sier Ådne og Ricardo på Clarke’s

I hele 14 år har den folkekjære butikken Clarke’s vært i sentrum. Ricardo Clarke og Ådne Torsvik er eiere/partnere, og deler i dag sine tanker om Covid-19, beliggenhet i sentrum og drømmer for sommeren med oss.

Butikken har en meget sentral beliggenhet midt i gågata i Merkurgården, og der trives de så godt at de har ingen planer om å bytte lokasjon. Og godt er det syns vi!

Sentrum har sjel og historie, nettopp fordi nisjebutikker som Clarke’s er etablert her. Ricardo tilføyer også at det har kommet flere nye flotte bygg som Stormen, Bodø 360, nye hoteller med mer som også gjør sentrum til en attraktiv beliggenhet for dem. – Dette er hvor folk møtes, har sine arbeidsplasser, sitter ute på sommeren eller drar for å spise på restaurantene. Folkene og butikkene i sentrum gjør det lett å trives her.

Også Clarke’s bærer preg av Covid-19, slik som resten av Norges handelsstand gjør. De har hatt en tøff periode, og sier de har savnet folk i sentrum, samt enda tettere kontakt med sine faste, kjære kunder og ikke minst egen familie. Likevel er de optimistiske på tiden fremover, og håper på yrende folkeliv i gatene i sommer ettersom mange nok skal feriere hjemme. – Det blir jo åpenbart mindre turister i år, men vi tror og håper at vi får en bra sommersesong både salgsmessig og ikke minst værmessig siden det ofte henger sammen. Selv skal de feriere lokalt i år, her i Bodø-området.

Vi spør dem hvilken favorittbutikk de selv har i sentrum, noe de svarer veldig diplomatisk på. De mener nemlig at alle butikkene i sentrum utfyller hverandre på en bra måte. – The more the merrier. Begge trekker de frem hvor mange gode tilbud på mat vi har i sentrum da, og nevner at Peppes og Bjørk er bra på pizza, Ohma tilsvarende god på sushi, Bryggerikaia på sjømat, samt at Lyst På er gode på det aller meste – og i særklasse hva gjelder vin.

Vi ønsker Ådne og Ricardo lykke til videre med driften, vi heier på dere! Forbigående bør legge merke til at de ofte står smilende og imøtekommende i døra når man rusler forbi. Det er hyggelig det!