Ensomt Juletre på Comfort Hotel Bodø

Har du hørt om LEVE? LEVE ble etablert i 1999 og er en landsforening for etterlatte ved selvmord. LEVE’s formål er å støtte etterlatte og berørte ved selvmord, og å bidra til å forebygge selvmord gjennom åpenhet, opplysningsvirksomhet og politisk arbeid.

Dette er en hjertesak for hotellsjef Kenneth Stensland på Comfort Hotel Bodø. I resepsjonen hos han står et av Nordic Choice kjedens mange ensomme juletrær. Et konsept hvor man kan kjøpe en merkelapp i resepsjonen til kr. 50 (eller mer om du vil) og henge på treet. Hvert hotell velger selv hvilket veldedig formål man ønsker å gi pengene man får inn i førjulstiden til med konseptet «Ensomt juletre».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det er en god del år siden hotell-kjeden begynte med denne fine førjulstradisjonen. Kenneth forteller at han husker et av de første årene etter oppstart av konseptet, da jobbet han i resepsjonen på Grand Hotel, eller Clarion Collection Hotel Grand som det egentlig heter. Da samlet de inn gaver under treet, og akkurat dette året hadde Bodø og Grand Hotel den nasjonale rekorden på antall gaver. -Man kunne knapt se treet, gavene tok over hele resepsjonen. Utrolig gøy, smiler han.

På Comfort Hotel Bodø er det altså LEVE som i år som i fjor får veldedigheten som samles inn, en organisasjon hotellet har et godt samarbeid med gjennom hele året – ikke bare nå i førjulstiden. Hver siste torsdag i måneden arrangerer LEVE Nordland kafé på Comfort i lounge- og resepsjonsområdet. Hotellet legger til rette for at de skal få ei god stund sammen hos dem.


 

 

 

 

 

 

I resepsjonsområdet, eller Barception som det heter, er det plass til 80 stk i tillegg til lounge området. Det er ikke bare LEVE som bruker området utenom hotellgjester. Både studenter som ikke bor i sentrum og andre arbeidende som ønsker nye omgivelser co-worker ofte på langbordet. Alle er hjertelig velkomne, de selger kaffekort – og ønsker gjerne at arealet skal brukes av byens befolkning. -På kveldstid lager Simen Steinbakk knallgode drinker, skryter Kenneth, og tilføyer at restaurant tilbudet både er for hotellets gjester og byens befolkning, de serverer til drop-in, hotellgjester og kurs/konferanser.


 

 

 

 

 

 

 

 

Konferansefasilitetene på comfort har plass til 108 stk. –Vi er business hotell med 158 rom. Med sin sentrale beliggenhet midt i smørøyet i Bodø Sentrum har de XXL-rom hvor det er plass til hele 7 gjester, vanlig dobbeltrom og enkeltrom. Det er ikke alle Comfort Hotel i kjeden som har restaurant eller konferansefasiliteter. -Jeg elsker konferansegjester og den deler av jobben, sier han med stort engasjement.

Vi i Bodø Sentrum oppfordrer DEG til å stikke innom hotellet en dag, både for å henge lapp på juletreet deres til organisasjonen LEVE, og for å sjekke ut Barception. Området er virkelig lekkert.