Corpinnat Masterclass på Delicatessen Bodø

Tirsdag 29. mars får Delicatessen besøk av kongen av Corpinnat – Toni fra den anerkjente produsenten Torelló! Torelló lager musserende viner i hjertet av Cavaens hjem, Penedés i Catalonia, og er elsket av folk rundt hele verden – for særlig sine fantastiske, musserende viner.

 

Snacksmeny og 4 ulike viner

Toni vil denne kvelden lære deg alt og litt til om Corpinnat; Cavaens relativt nye utfordrer, med strenge krav til produksjon og kvalitet. Det blir smaking av 4 av Torelló sine toppbobler, en nydelig 12-retters snacksmeny og informasjon om hvordan vinene lages og lagres. Delicatessen lover en uforglemmelig kveld, med masse spansk kuriosa og gode latter!

Dersom du ønsker å bli med på smakingen kan du bestille plass ved å sende en epost til bodo@delicatessen.no

Hva er Corpinnat?

Corpinnat består alltid av druer som er håndplukket og 100% økologiske samt lagres alltid i minimum 18 måneder. Skikkelige kvalitetsviner dette, med andre ord! Selv om mange bruker begrepene Cava og Corpinnat litt om hverandre, er Corpinnat altså nettopp som Cava musserende vin fra Spania, men med en egen appellasjon – ratifisert av EU i slutten av 2017. Ordet ‘Cor’ er hentet fra det katalanske ordet for hjerte, og ‘Pinnat’ stammer fra det latinske ‘pinna’ som betyr steinete. Det er som du kanskje skjønner ikke pinnat på bakken i Penedés, men steinat!

Vinmonopolet har skrevet en god artikkel om Corpinnat, som du kan lese her.

Mer om smakingen

Prisen for Masterclassen er 890, og du vil da få servert følgende:

Torelló Delicatessen
Torelló Brut Nature
Torelló 225
Gran Torelló

Serranoskinke
Padron
Manchego
Oliven
Marcona mandler
Bikinitoast
Pan con tomate
Croquetas
Calamares
Klippfisk fra Halvors
Grillet Hanger steak, chimichurri
Stekt chorizo

Les mer om vinhuset Torelló her – og sjekk ut nettsiden til Delicatessen Bodø her.