Bodø, 12.mars 2021

1 år har gått siden Norge stengte ned. Det markeres i Bodø med nok en nedstengning, som resultat av rekordhøye smittetall.

Mange bransjer har mildt sagt hatt det tøft siste året. Vi drømmer om klemmer. Savner selskapeligheter. Lurer på sommerferien. Vi kan tenkte at de nevnte ikke er fullt så viktige i-landsproblemer, vi har fortsatt tak over hodet og mat på bordet. Med lave smitte-tall sammenlignet med andre land er vi ganske heldige! Enig.

Vi kan likevel garantere deg at det har vært, og vil bli mange søvnløse netter for flere av våre kjære samarbeidspartnere i Bodø Sentrum. Vår oppfordring til deg er at du ikke skal undervurdere din rolle i et lokal-samfunn. Både som venn og nabo. Men også som beboer i Norges Mest Attraktive By (2016), Årets sentrum (2018) og Europeisk Kulturhovedstad (2024).

Litt redd vi har gjentatt oss i det kjedsommelige siste året. Vil likevel minne om; Det torget fyller seg ikke selv. De butikklokalene vil ikke ha attraktivt innhold uten deg som kunde. Den restauranten vil ikke ha råd til dyktige kokker uten en viss omsetning. Alle ønsker vi kvalitet. Det koster.

Oppfordrer på ingen måte til økt handel. Mange er arbeidsledige for tiden, det har handelsstanden forståelse for. Men når du som kunde skal legge igjen penger, da håper jeg du tenker gjennom hvor du gjør det. Serviceinnstillingen i sentrum strekker seg langt. Både hva gjelder klikk & hent, hjemlevering, take away og FaceTime shopping for å nevne noe. Bruk det. Hjelp oss å holde liv i byen vi ønsker å bo i når pandemien er over <3

Foto: Sondre K. Jensen