Bærekraft og fargeglede hos Benetton

Benetton ligger midt i hjertet av Bodø sentrum, nærmere bestemt i Storgata midt mellom Stormen og Glasshuset. De selger klær og tilbehør hvor kundegruppen for det meste er jenter/damer i alle aldersgrupper.

United Colours of Benetton (UCB) er verdensomspennende og kjent for sine vakre farger og gode kvalitet. Organisasjonen har gjennom mange år vært svært opptatt av bærekraft og pr i dag er nesten 80% av materialene naturlige. Ved å velge bærekraftige materialer av god kvalitet, som ull, lin og bomull, samt velge leverandører/produksjonslinjer som følger lokale lover, internasjonale standarder og har fokus på menneskerettigheter, sikrer UCB en bærekraftig utvikling.

Benetton er opptatt av å gi kundene sine god service og personlig veiledning. De har klær med gode passformer og for de fleste størrelser (XS-XXL/34-46). I tillegg består en del av butikkens lokaler av andre merker (@ibutikken). Dette er et godt supplement til Benetton-kolleksjonen. Benetton Bodø er opptatt av at kvinner (og menn) skal akseptere kroppen man har og deres ønske er å hjelpe kundene med å finne klær de føler seg flotte i. «Du skal ikke passe klærne, klærne skal passe deg!» På Benetton finner du gode plagg til basisgarderoben din som varer. USB er ikke opptatt av «fast fashion», men derimot sirkulær mote. Dette innebærer at de ønsker å tilby sine kunder klær som varer av materialer som er lett å gjenbruke. Ukentlig har de kunder innom som forteller om klær de har kjøpt på Benetton for mange år siden som de fortsatt bruker fordi de både er tidløse og kvaliteten er så god.

Benetton i Storgata har mange stamkunder, både lokalt og utenfor Bodø. Foreløpig har de ingen nettbutikk, men sender likevel varer til kunder i hele Norge. Til tross for pandemi med nedstengning har de opplevd økt omsetningen både i 2020 og 2021. De kjenner seg ikke igjen i påstanden om et døende sentrum da de også i år opplever økt omsetning. Byen har mange tilreisende, dette merker de godt med den gode plassering midt i sentrum mellom flere av byens hoteller. Og med lokale fans som heier på dem og støtter dem har de stor tro på at sentrum er plassen å være <3

#brukbyendin