Bædi & Børdi: Gratis byguiding for hele familien

Med Bædi & Børdi blir det morsomt for barn å lære om og oppleve Bodø sentrum. Via en gratis app kan en bli guidet gjennom bysentrum i Bodø og lære om alt fra kunst, arkitektur, miljø, bærekraft og historie.

Ved rådhuset, rådhusparken, byens street art fra UpNorth, Stormen konserthus, Stormen bibliotek, Svenskbyen, Pelle Molins-plass, Hundholmen Plass, Bodø Domkirke og på bussene er det hengt opp beacons som kommuniserer med appen og som aktiverer videoer med Bædi & Børdi. De vil fortelle det en trenger å vite om disse stedene på en morsom måte som særlig appellerer til barn. For eksempel hvorfor rådhuset i Bodø er litt annerledes enn andre rådhus, hva i alle verden en smart søppelkasse er, hva man kan gjøre på biblioteket og i konserthuset, hvorfor vi har domkirke og ikke vanlig kirke i Bodø, hvorfor det kom svensker hit under krigen for å bygge hus og mye mer. I tillegg kan en svare på spørsmål og gjøre oppgaver i tilknytning til de ulike stedene. Dette skal bidra til at både lokale og tilreisende barnefamilier kommer seg ut, bruker bysentrum i Bodø, lærer noe nytt om byen og har fine opplevelser sammen.

Prosjektet er et samarbeid mellom Bædi & Børdi og en rekke offentlige og private aktører i byen: Bodø 2024, Smart Bodø, Smartere Transport (Nordland Fylkeskommune), Bodø Domkirke, Stormen bibliotek, Stormen konserthus og Christian Jakhelln AS.

Om Bædi & Børdi:

Bædi & Børdi er barnas egne guider. I en gratis app kan barn oppleve Norge på en morsom, lærerik og annerledes måte. Bædi er ei geit som digger fiskeboller laget av fiskerester. Dette gir han luft i magen. Så mye at han blir en ballong som kan fly. På miljøvennlig biogass. Med seg på reisene har han sin beste venn Børdi. En helt spesiell type fugl som ikke kan fly, men som har fått all muskelkraft i hjernen. Disse to eventyrlystne og kunnskapsrike typene møter du først og fremst i en app. Her er det et kart som viser alle stedene hvor du finner Bædi & Børdi. De to forteller da om alt det morsomme og rare du kan oppleve på de ulike stedene og hvorfor du må reise akkurat dit. Når du kommer frem dukker Bædi & Børdi opp på din mobil eller nettbrett og guider deg på området. De vil lære deg om masse spennende og morsomt som ikke en gang de voksne vet om. I 2018 fikk Bædi & Børdi World Summit Awards som er en prisutdeling i regi av FN som premierer digitale løsninger som gjør samfunnet bedre i tråd med bærekraftmålene. Bædi & Børdi guider i dag på over 30 ulike steder i Norge. Appen finnes på norsk, engelsk og nordsamisk.

Finn ut mer på baahdybirdy.com